Door SUPERP

Gamification, the next level… World Servants

world servants & gamification 1

 

Al een paar keer heb ik mogen schrijven over Gamification. In het begin van dit jaar heb ik workshops mogen geven aan zowel intern SUPERP als een groep van externe geïnteresseerden.  In die laatste groep zaten o.a. twee mensen van de ontwikkelingsorganisatie World Servants. Degene die bij de kwartaalmeeting was in 2014, vlak voordat ik een jaar naar Kenia vertrok, kan zich misschien mijn verhaal rondom World Servants herinneren. Mocht je het niet kennen, kijk dan even dit filmpje van afgelopen jaar om een impressie te krijgen van wat World Servants doet. 

 

Kort samengevat is mijn passie ontstaan om met ontwikkelingshulp bezig te zijn toen ik in 2002 voor het eerst met World Servants naar Bolivia ben gegaan om daar een basisschool uit te breiden met 2 nieuwe klaslokalen. Na deze ervaring en 7 andere World Servants reizen zit het diep in mijn hart om daar waar de kans zich voordoet altijd mijn best te doen om de wereld nèt even wat beter proberen te maken.

 

world servants & gamification 2

Gamification

Terug naar de avond rondom Gamification met de externe geïnteresseerden. De twee beleidsmedewerkers van World Servants hebben de volgende dag gelijk enkele Gamification ideeën geïmplementeerd bij hun organisatie, die ook direct succes hadden. Een van hen vertelde mij dat ze erg onder de indruk waren dat deze ene avond zoveel nieuwe ideeën kon ontwikkelen en dat het hen zoveel energie gaf om mensen op een leuke manier extra te motiveren. Dit heeft er toe geleid dat SUPERP uitgenodigd is om de Gamification workshop te geven voor alle vrijwilligers van World Servants. Deze vrijwilligers zetten zich elk jaar weer met tomeloze energie in om de reizen van World Servants een succes te maken en de wereld een stukje beter te maken. Deze vrijwilligers zijn leidinggevenden, artsen, technische mensen etc. en hebben allerlei verschillende achtergronden. In totaal zal de groep +/- 70 man zijn.

 

De grap is dat ik hier “een beetje terug gepakt wordt” met een van mijn eigen vertelde gamification technieken. In het model van Yu-Kai Chou gaat Core Drive 1 over Epic Meaning. Het gevoel dat mensen motiveert onderdeel te zijn van een groter iets. Je kan het zien als meedoen in een SUPlabs en werken aan nieuwe innovaties en daardoor meewerken aan de toekomst van SUPERP. Het belang hiervan is groter dan het individu. Bij mij persoonlijk werkt het heel motiverend als werken aan een groter belang ook direct impact heeft op de wereld om ons heen. Dit noemt Yu-Kai Chou de ‘Humanity Hero game techniek’. Bij mij werkt deze als een dolle, want toen ze mij vroegen de workshop te geven zag ik gelijk weer een opportunity om mijn steentje bij te dragen door mensen te trainen die zulke gave dingen doen in deze wereld, waardoor alles net weer even een stukje mooier wordt. 

 

world servants & gamification 3

 

Deze Humanity Hero card heb ik ook op Kevin Leunissen gebruikt en zonder twijfel voelde hij dezelfde motivatie en springt hij ook vanuit zijn commerciële rol volledig in deze kans. 25 november zal de dag zijn waarop Kevin en ik, samen met enkele andere mensen buiten SUPERP, deze training mogen verzorgen. Wij zijn super enthousiast, want zeg nou zelf, zo’n kans laat je toch niet aan je voorbij gaan!

 

To be continued!

 

world servants & gamification 4

Top