De “hoofdprijs” van 20 miljoen voor u?

blog superpDe makkelijkste besparing is het voorkomen van boetes. Zorg dat u niet met 160 km/per uur over een rijksweg rijdt en u behoudt niet alleen uw rijbewijs maar ook vermijdt u de onherroepelijke boete die daarmee gepaard gaat. Dan pakt u zo de hoofdprijs. Dit idee is voor iedereen helder, waarom is het voor veel organisaties dan totaal onduidelijk dat zij vanaf 25 mei 2018 eigenlijk 160 km/per uur over de rijksweg rijden richting een flitspaal? Bent u voorbereid op de General Data Protection Regulation die in heel Europa 25 mei 2018 van kracht gaat? Nu is hier veel over te lezen, zeker op juridisch vlak wat de wet voor u gaat betekenen. Er zijn stappenplannen te vinden, via Autoriteit Persoonsgegevens, die door de bedrijfsjurist goed op te pakken zijn. Maar wat is de impact op uw IT landschap?     

Deze nieuwe wet heeft een enorme impact op het gebied van IT. Het heeft ook impact op iedere organisatie, van de bakker en loodgieter bij u in de buurt tot de grootste organisaties van Nederland.  Wanneer de klant het wenst zal een bedrijf inzage moeten geven in de klant zijn persoonlijke gegevens en waar deze gebruikt worden. Dit moet binnen 72 uur gebeuren. Op zich lijkt dit mee te vallen maar de meeste bedrijven zijn hier niet toe in staat. Zeker niet op korte termijn en niet vanuit het hele landschap.

 

blog superp2Op alle servers binnen het landschap, zoals bijvoorbeeld SAP en ook vanuit Legacy, zowel actief als inactief, staan deze persoonlijke klantgegevens. Naam, adres, telefoonnummers, zowel oude gegevens als nieuwe gegevens, gegevens over wanneer de klant gemaild of gebeld heeft en ook te weten met wie. Gegevens over orders en facturen. Al deze data zal of ter inzage aangeboden moeten worden of aangeboden worden via een bestand. Een organisatie die dit niet kan rijdt met 160 km/per uur op de rijksweg richting een flitspaal. Die flitspaal gaat aan op 25 mei 2018.

 

SUPERP is als geen ander instaat uw organisatie aan te sluiten op de technische kant van de nieuwe privacy wet. Neem vandaag nog contact met ons op om te kijken waarmee wij u kunnen adviseren en helpen om klaar te zijn voor de veranderingen welke de GDPR/AVG met zich mee brengt.

 

Want bent u niet klaar, dan kan deze “hoofdprijs” wel eens voor uw organisatie zijn.

Top