SUPERP rondt de transitie naar S/4HANA af

S4HANA digital core

 

Nadat SUPERP haar eigen ERP backend-systeem (ECC 6.0 ehp7) vorig jaar al migreerde naar het nieuwe SAP HANA platform, is begin juli ook de grote stap naar S/4HANA gezet. Dat S/4HANA als zogenaamde ‘Digital core’ binnen het IT landschap de toekomst is voor de SAP gebruikende wereld, is inmiddels wel duidelijk. Ook in Nederland merken we dat S/4HANA op de agenda’s, en architectuur roadmap, komt te staan. Sterker nog, er worden contracten afgesloten en vervolgens zou ieder nieuw initiatief getoetst moeten worden tegen het scenario waarbij S/4HANA als kritische backbone fungeert.

 

‘Practice what you preach’

Zoals in het nieuwsbericht van vorig jaar omschreven, bestond de transitie naar de nieuwe S/4HANA 1610 SP2 Enterprise Management Suite van SAP uit 2 fasen voor SUPERP. Deze 2 fasen zijn onderdeel van het zogeheten ‘System Conversion’ transitie pad naar S/4HANA. Dit is één van de zeer plausibele scenario’s voor klantorganisaties die hun operatie draaien, dan wel ondersteunen, middels een ERP systeem van SAP. Dit scenario kenmerkt zich door het feit dat zowel het ‘as-is’ als ‘to-be’ systeem een on-premise variant is. Afhankelijk van de ‘as-is’ situatie kun je vervolgens in één, of meerdere, stap(pen) de transitie uitvoeren naar S/4HANA.

 

Transition-Paths-conversion to different S4HANA variants

 

SUPlabs

Binnen innovatieplatform SUPlabs wordt hands-on gewerkt aan innovatieve SAP onderwerpen, waarmee we mogelijk nog niet dagelijks bij ons klantwerk in aanraking komen. Er worden co-innovatie initiatieven opgepakt met klanten, maar ook onderwerpen opgepakt om kennis en ervaring op te doen met de nieuwe technieken. De transitie naar S/4HANA is uitgevoerd in het demo-landschap van SUPERP om enerzijds kennis op te doen, anderzijds om de basis te creëren voor co-innovatie initiatieven met klanten die zelf nog niet de beschikking hebben over deze nieuwe versie van ERP.

 

First time right

SUPERP gelooft sterk in de ontwikkeling als vooraanstaand en innovatief SAP-dienstverlener. Nu deze stap gezet is opent dit wederom nieuwe deuren voor trajecten op het gebied van SAP Fiori 2.0, Security en Autorisatie, integratie scenario’s met cloud-oplossingen als C4C, Hybris en Ariba, maar ook de doorontwikkeling op SAP HANA en S/4HANA. “Voordat we de stap naar S/4HANA maakten, hebben we bewust een jaar lang ons ERP systeem op het HANA DB platform laten draaien. Dit is namelijk niet alleen een logische tussenstap voor klanten in de transitie naar S/4HANA, maar het is ook een fase waarin al veel waarde gecreëerd kan worden voor klantorganisaties met de mogelijkheden van de HANA DB, SAP Fiori (2.0), integratie scenario’s vanuit het SAP Cloud Platform, IoT en meer.

 

Vervolgens hebben we de tijd genomen om de afgelopen maanden de transitie naar S/4HANA voor te bereiden en uit te voeren. Aangezien wij geen volledige OTAP-straat in ons SUPlab hebben, was het voor ons een ‘first-time-right’ project op ons DEMO-systeem. Ik ben dan ook erg trots dat we dit als team, naast al onze klantwerkzaamheden, tot een succesvol einde hebben weten te brengen”, aldus Daan Balijon, Projectleider SUPlabs HANA bij SUPERP.

 

SUPERP transitiepad_System conversion fasering

 

De volgende fase

“Het is mooi dat we dit gehele traject hebben doorlopen. Er is veel kennis opgedaan over het gehele proces van transitie, de technieken, uitdagingen voor klanten, maar ook vooral de mogelijkheden die er in elke fase aanwezig zijn voor klanten om waarde te creëren met de toepassingsmogelijkheden. Over deze ervaringen zullen we op korte termijn ook diverse blogs publiceren.

 

Nu fase 2 is afgerond gaan we na de vakantieperiode de Fiori 2.0 user-interface verder uitbouwen en willen we met klantorganisaties co-innovatie cases gaan door ontwikkelen in ons SUPlabs platform. Denk hierbij aan Fiori 2.0 met notification panel, IoT scenario’s integreren in primaire bedrijfsprocessen, de toepassing van predictive analysis in transactionele ERP processen, diverse cloud-integratie scenario’s en één van mijn favorieten: ‘SAP Co-Pilot’. Wat dit is? Google maar alvast, hierover komt later zéker meer.”

 

SAP_CoPilot_

 

Over SUPERP

SUPERP is opgericht in 1999 en verwierf al snel de reputatie een bijzonder competente en hoogwaardige SAP-dienstverlener te zijn. Met behulp van de nieuwste SAP-technologieën is SUPERP in staat om de effectiviteit van SAP-implementaties bij klanten te verbeteren. Tegenwoordig zijn zij onderscheidend in kennis, consultancy en ontwikkeling met behulp van SAP Fiori en het nieuwe SAP HANA-platform.

 

SUPERP staat klaar voor al uw vragen en wij willen u graag helpen en ondersteunen om van 2017 nu al een succesvol jaar te maken. Hoe doen we dit? Binnen ons platform SUPlabs werken partners/klanten samen met SUPERP om te komen tot innovatieve oplossingen of producten, zoals het implementeren van S/4HANA. Ook voor u een mooie kans om gebruik te maken van dit innovatiebudget! 

 

Neem dus vrijblijvend contact met ons op om samen die stap naar een succesvolle toekomst te zetten

Delen
Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Facebook
Top