Met SUPERP ging het voor de wind …

Recent heeft collega Robert Hoogendoorn bij T-Mobile meegewerkt aan een succesvolle Go-Live van het 3PL project. Om het succes van dit project te vieren is het team symbolisch gaan powerkiten op het strand.

 

Project 3PL van T-Mobile & SUPERP

Ongeveer een jaar geleden besloot T-Mobile om hun warehouse activiteiten te gaan centreren bij VCK. VCK logistics voerde al de logistieke activiteiten voor de “Technology” afdeling en won de tender om ook de logistieke activiteiten te gaan voeren voor de afdeling “Mobile”. Deze afdeling is verantwoordelijk voor de uitlevering en inkoop van alle mobiele telefoons, simkaarten en accessoires die bij de abonnementen worden geleverd.

 

VCK Logistics

 

 

Jacques Dokter heeft namens SUPERP als eerste in de rol van architect en business analist alle processen in kaart gebracht, de verbetervoorstellen ontworpen en alle user stories uitgeschreven. Toen dit bijna klaar was gaf Jacques het stokje over aan Robert Hoogendoorn om de implementatie te begeleiden en de cutover namens de business & IT te begeleiden.

 

Voor T-Mobile was dit een groot project. De druk lag voornamelijk op het project omdat er geen klantorder onder mocht lijden. € 35 Miljoen aan voorraad en 900.000 items verhuizen in 14 vrachtwagens vol is niet niks in één weekend en live gaan met nieuwe interfaces, een nieuwe dienstverlener en vernieuwde en verbeterde processen… Onnodig om te benadrukken dat een strakke regie cruciaal was.

 

t-mobile livegang

De verhuizing is echt heel goed gegaan en daar is Robert persoonlijk erg trots op. De logistieke dienstverlener had wel moeite om in de flow te komen om alle orders van T-Mobile elke dag te verwerken. De eerste 2 weken waarom daarom zwaar. De eerste week was er een uitval van 7%, na 1,5 week was dit 3,5% uitval en na 2 weken is er nog maar 0,1% uitval en draait het zoals het hoort. Uiteraard was elke individuele case er een teveel, maar toch niet slecht voor z’n complex project.

 

Mooi om te zien dat de samenwerking en de complimenterende skills van Jacques en Robert vloeiend in elkaar overliepen waardoor zij namens SUPERP een mooi staaltje van kennis en expertise hebben laten zien bij T-Mobile, wat kijkend naar de andere IT-leveranciers niet zomaar vanzelfsprekend is. De project manager van T-Mobile schreef recent aan Robert: “zonder Jacques en jou hadden we dit project nooit tot een succes kunnen brengen”. Dat is een mooi compliment en op naar nog meer succesvolle trajecten vanuit SUPERP voor onze klanten!

 

T-Mobile SUPERP

Delen
Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Facebook
Top