Zelfstandig SAP Query’s maken in 2 avonden

 

Standaard SAP rapportages zijn goede rapportages, maar doordat bedrijven vaak net niet standaard SAP gebruiken is er veelal vraag voor op maat gemaakte rapportages. Inzicht in de flows is daarbij voor een eindgebruiker het belangrijkste. Meten is namelijk weten. De SAP Query tool is een krachtige tool om eigen rapportages te bouwen. Nadeel is wel dat doordat je zelf tabel structuren opbouwt de kans op foutieve informatie als output aanwezig is. Doel van deze training is het inzichtelijk maken van gegevens van delen of complete flows. Tevens kunnen queries gebruikt worden om testdata snel te valideren en om conversies te controleren.



 

In 2 avonden maken we je wegwijs in de wereld van de SAP queries. Hierbij ligt tijdens de eerste avond de focus op de beginnende gebruiker. Je wordt wegwijs gemaakt in de werking van de query builder en wordt in staat gesteld om je eigen overzichten samen te stellen. Voor de 2de avond gaan we een stap verder. We introduceren kleine stukjes ABAP waarmee de uitkomst / werking van de query compleet op de klantwens aan zal sluiten. Hierbij is het wenselijk dat je ABAP kunt lezen, de opzet / het gebruik van de code wordt je tijdens de training uitgelegd.

 

Onder leiding van Robert Hoogendoorn hebben we vandaag met 14 SUPERP deelnemers en 3 gasten van klanten de eerste avond met veel plezier en succes doorlopen.




Top