SUPERP migreert naar SAP HANA als onderdeel van de S/4HANA-transitie

SUPERP heeft haar eigen ERP backend-systeem (ECC 6.0 ehp7) gemigreerd naar het nieuwe SAP HANA platform. Dit is de eerste grote stap richting SAP S/4HANA. Hierbij is succesvol gemigreerd naar een nieuwe infrastructuur, het zogenaamde ‘Business Suite on HANA’-scenario. Dit is een zeer valide eerste stap voor klantorganisaties in de transitie naar SAP S/4HANA, de ‘digital core’ waar SAP volledig op inzet. SAP S/4HANA is de toekomst met een volledig Fiori enabled user interface, de applicatie die specifiek is afgestemd op de kracht van de HANA-database, het versimpeld datamodel en de realtime integratie met analytics. SAP S/4HANA is een echte gamechanger in de SAP-wereld. Hiermee speel je in op de intrede van digital business en vernieuwde businessmodellen.

 Processing

 

‘Practice what you preach’

 

SUPERP gelooft sterk in deze ontwikkeling en is als vooraanstaand en innovatief SAP-dienstverlener uiteraard volop bezig met ontwikkelingen als SAP Fiori, Security en Autorisatie, cloud-oplossingen als C4C en Hybris, SAP HANA en S/4HANA. “Na een aanloopperiode van veel woorden, maar weinig daden, constateren wij momenteel een duidelijke versnelling in de Nederlandse markt als het gaat om S/4HANA-projecten. We zien dat er steeds meer contracten worden gesloten voor het nieuwe product van SAP én dat het bij onze klanten steeds hoger op de agenda komt in het kader van strategie en continuïteit”, aldus Anjo Wolven, Commercieel directeur bij SUPERP. De kennis die benodigd is om klanten te begeleiden in de keuzes voor hun roadmap, transitiepaden of de implementatie van een dergelijke oplossing voor klantspecifieke situaties, is cruciaal in deze ontwikkeling. Als onderdeel van het innovatieplatform SUPlabs wordt er, naast kennisontwikkeling en opleidingen, ook hands-on ervaring opgedaan in verschillende disciplines, zoals development, functioneel en basis consultancy rondom SAP HANA. “Los van de kennis die we in dit traject zelf opbouwen, is het ook een signaal naar onze klanten: wij geloven hierin en zijn er klaar voor!”

 S4HANA image

 

Fase 1 van SAP S/4HANA-transitie is een feit

 

Er zijn diverse manieren om SAP S/4HANA in het systeemlandschap te implementeren. Dit kan uiteraard als greenfield-oplossing (zowel cloud als on-premise) als je een nieuwe SAP-gebruiker bent, of de keuze maakt om helemaal ‘opnieuw te beginnen’. Dit laatste kan een strategische keuze zijn om terug naar de standaard te gaan en van daaruit de noodzakelijke aanpassingen door te voeren of nieuw te bouwen.


Indien je vanuit je bestaande SAP-landschap de groei doormaakt naar S/4HANA kom je in het zogenaamde ‘system conversion’- of ‘landscape transformation’-pad terecht. Aangezien we hier met een demosysteem te maken hebben, hebben we gekozen voor het ‘system conversion’-pad. Dit is een bewuste keuze, zodat onze teams te maken krijgen met elke stap in het transitieproces: van het aanschaffen van nieuwe hardware, maatwerkanalyses, DB-migratie en -conversie tot de volledige conversie naar de SAP S/4HANA suite. “We hebben fase 1 nu succesvol afgerond. Hier zijn ook voor ons weer een aantal interessante leerpunten uitgekomen, die je niet uit boekjes of online materiaal haalt. Dat is puur ervaring. We gaan nu met onze consultants eerst dit scenario goed benutten, in combinatie met het HANA Cloud Platform (HCP) en Fiori (fase 2). Vervolgens gaan we ons voorbereiden op de transitie naar SAP S/4HANA, waar we ook nog de Industry Solution for Utilities (IS-U) willen meenemen in de conversie. Dan komen we terecht in de laatste fase, waar we volledig op S/4HANA voortborduren en de co-innovatie met onze klanten nog verder gaan opzoeken”, aldus Daan Balijon, Projectleider SUPlabs HANA bij SUPERP.

System conversion path

 

 

Over SUPERP

 

SUPERP is opgericht in 1999 en verwierf al snel de reputatie een bijzonder competente en hoogwaardige SAP-dienstverlener te zijn. Met behulp van de nieuwste SAP-technologieën is SUPERP in staat om de effectiviteit van SAP-implementaties bij klanten te verbeteren. Tegenwoordig zijn zij onderscheidend in kennis, consultancy en ontwikkeling met behulp van SAP Fiori en het nieuwe SAP HANA-platform.

Top